FAQ

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Voor wie is een proefles geschikt?

Created with Sketch.

Vanaf 12 jaar, een maximum leeftijd is er niet. Enige vorm van lenigheid is vereist om comfortabel in- en uit te kunnen stappen. Dankzij de relatief hoge cockpit is een proefles geschikt voor personen tot 1,95 m. Kleiner dan 1,50 m? Dan is het handig een kussen of stoelverhoger mee te nemen zodat je een goed uitzicht vanuit de cockpit hebt. Het maximum gewicht om veilig mee te kunnen vliegen is 115 kg.

Hoe laat moet ik op de luchthaven zijn?

Created with Sketch.

Gelieve 15 tot 30 minuten voor de afgesproken tijd op de luchthaven aanwezig te zijn.

Kan er altijd gevlogen worden?

Created with Sketch.

Wij vliegen het hele jaar door. Een beetje regen, wind of sneeuw zal ons niet tegenhouden. Mist, lage bewolking, langdurige regen en harde wind wel. 

Wij bekijken meestal op de dag zelf of het vliegbaar is. Om zeker te weten dat je vlucht door kan gaan kun je ons vanaf 09:00 's morgens even bellen. Als wij besluiten niet te vliegen bellen wij je ook rond die tijd. 

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Onze instructeurs zijn ten alle tijden bevoegd een vlucht af te breken of te cancellen, bijvoorbeeld bij onverwacht slecht weer. Ook kan het voorkomen dat vanwege een buitje besloten wordt even te wachten tot deze voorbij is. 

Wanneer een vlucht wordt afgelast kun je met ons een nieuwe afspraak maken. 

Kan ik vrienden en familie meenemen om te komen kijken?

Created with Sketch.

Jazeker! Vanaf het terras hebben zij een goed uitzicht over het vliegveld. Ook kunnen zij bij de briefing aanwezig zijn. 

Mag ik foto's maken tijdens de vlucht?

Created with Sketch.

Jazeker mag dat, vergeet echter niet om ook 'live' van je vlucht te genieten! 

Mijn vlucht is gecancelled, wat nu?

Created with Sketch.

Helaas komt het voor dat wij vluchten cancellen. In dat geval kun je bij ons kostenloos een nieuwe afspraak maken. 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn vliegbrevet halen?

Created with Sketch.

Er is geen minimum leeftijd voor het mogen starten aan de vliegopleiding. Echter moet je wel 16 jaar oud zijn om solo te mogen vliegen en tenminste 17 jaar om het praktijkexamen aan te vragen. Een maximum leeftijd bestaat ook niet, wel moet je medisch goedgekeurd zijn. 

Wat kost een vliegbrevet?

Created with Sketch.

Helaas kunnen we dat niet precies zeggen. De kosten verschillen namelijk per persoon en is onder andere afhankelijk van je leeftijd, het aantal lessen dat je nodig hebt, de frequentie waarop je lessen neemt en de tijd die je in de voorbereidingen en studie steekt. 

Ik heb last van hoogtevrees, is vliegen dan wel iets voor mij?

Created with Sketch.

Veel mensen hebben last van hoogtevrees, ook piloten kunnen er last van hebben. Toch merk je er in het vliegtuig niks van omdat je niet in contact staat met de grond.

Waarom een vliegschool in Duitsland?

Created with Sketch.

Wij zijn gevestigd op Flugplatz Stadtlohn-Vreden vanwege de gunstige ligging, de vele faciliteiten op de luchthaven, praktische regelgeving en lage kosten. Stallingskosten en landingsgelden zijn op Stadtlohn-Vreden veelal meer dan de helft goedkoper vergeleken met Nederlandse vliegvelden. Bovendien kunnen leerlingen de landingen afkopen. Dit is een éénmalig bedrag waarvoor de leerling tot en met het praktijkexamen, dus tijdens de hele opleiding, zo vaak als zij willen kunnen landen, zonder hiervoor extra te betalen. Dit scheelt aanzienlijk in de opleidingskosten en komt bovendien de veiligheid ten goede, omdat niet op de landingen hoeft worden bezuinigd.