Vliegveld Stadtlohn-Vreden

Flugplatz Stadtlohn-Vreden, in de volksmond ook wel Wenningfeld genoemd, is de thuisbasis van onze vliegschool. Stadtlohn-Vreden ligt net over de grens bij Winterswijk. Het is een regionaal vliegveld met goede faciliteiten. De start- en landingsbanen hebben een lengte van 1200 meter en zijn 30 meter breed. De taxibanen zijn 15 meter breed. Beiden zijn voorzien van verlichting waardoor het ook mogelijk is om in het donker te vliegen, het zogenoemde nachtvliegen. Op het vliegveld zijn mogas, avgas en Jet A-1 beschikbaar. In de moderne hangars is plaats voor ongeveer 140 toestellen, variërend van zweef- en motorvliegtuigen, helikopters tot meermotorige toestellen en privéjets. In de periode april t/m eind oktober zijn ook de skydivers op Stadtlohn-Vreden actief. 

Het vliegveld is geopend vanaf 09:00 tot maximaal 21:00 in de zomermaanden. Buiten de zomermaanden is het vliegveld geopend tot zonsondergang. Van november tot eind maart is het vliegveld op de woensdag- en vrijdagavond regelmatig na zonsondergang geopend voor nachtvliegen. In overleg met de havenmeester is het ook mogelijk om op andere dagen buiten de daglichtperiode te vliegen. 

Verder zit er een restaurant gevestigd op het vliegveld waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de zomermaanden geniet je van alle voorbijkomende vliegtuigen vanaf het terras, van waar je een goed uitzicht hebt over het vliegveld. Naast de klassieke Duitse keuken kunnen er heerlijke Balkangerechten worden besteld. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 21:00. 

Belangrijke info voor (bezoekende) piloten:

ICAO: EDLS
Freqentie: 119,205 Mhz
Callsign: Stadtlohn Radio
Circuithoogte: 1000 ft AGL (1200 ft)
Banen: 11/29 1240m x 30m asfalt 


Meer informatie over het vliegveld: